Privacy
Privacy op het apparaat
Claritas analyseert je foto's volledig op je iPhone. Geen account, geen foto-uploads, en elke verwijdering is 30 dagen lang terug te zetten.
Claritas analyseert je fotobibliotheek volledig op je iPhone met de frameworks van Apple op het apparaat en een meegeleverd Core ML-model. Je foto's worden nooit geüpload. Je hoeft geen account aan te maken, en alles wat je verwijdert gaat naar Recent verwijderd, waar je het 30 dagen lang kunt terugzetten.
Zo gebruik je Privacy op het apparaat
- Claritas vraagt toegang tot je fotobibliotheek en legt uit waarom, nog vóór de systeemmelding.
- Alle detectie gebeurt op je apparaat; de analyse downloadt geen iCloud-originelen.
- Jij bekijkt en bevestigt elke verwijdering. Niets wordt vooraf geselecteerd.
- Verwijderde items blijven 30 dagen in Recent verwijderd.
Wat op je iPhone blijft
- Je foto's en video's, en alles wat erover wordt gedetecteerd
- Gezichtsgegevens voor Mensen en Spotlight (op elk moment te verwijderen)
- Scanresultaten, opruimgeschiedenis en statistieken
Wat de app wel verstuurt
Om transparant te zijn: Claritas gebruikt diensten van derden voor app-analyses en crashrapporten (Firebase), abonnementen (RevenueCat en Apple) en, als je tracking toestaat, advertentiemeting. De app raadpleegt ook een tijdserver, zodat de dagelijkse gratis limiet niet kan worden omzeild door de datum te wijzigen. De functie Reizen stuurt de coördinaten van foto's (niet de foto's) naar Apple om plaatsnamen op te zoeken. Geen van deze diensten ontvangt je foto's. Zie het Privacybeleid voor meer informatie.
In één oogopslag
| Fotoanalyse | 100% op het apparaat |
|---|---|
| Account nodig | Nee |
| Foto's geüpload | Nooit |
| Periode om ongedaan te maken | 30 dagen (Recent verwijderd in iOS) |
Veelgestelde vragen
Is Claritas veilig in gebruik?
Claritas uploadt nooit je foto's, verwijdert nooit iets zonder jouw bevestiging, en elke verwijdering kun je 30 dagen lang ongedaan maken vanuit Recent verwijderd.
Moet ik een account aanmaken?
Nee. Claritas werkt zonder registratie of inloggen.
Gerelateerde functies
- Scannen
Slimme scan
Eén scan op het apparaat verdeelt je bibliotheek in acht opruimcategorieën en laat zien hoeveel ruimte je kunt vrijmaken.
- Ontdekken
Mensen
Groepeert je foto's op gezicht, met naam wijzigen, samenvoegen en verbergen.
- Opruimen
Dubbele foto's
Vindt exacte en bijna identieke kopieën en stelt de beste voor om te bewaren.
Laatst bijgewerkt: